Королівська глива - смачно, корисно, низькокалорійно |
Якщо ви бачите ерінги на полицях супермаркетів, але не наважуєтеся їх спробувати, то даремно. Адже ці гриби мають дуже незвичайний смак, готуються просто і швидко, при цьому корисні і низькокалорійні. Пропонуємо познайомитись з ерінгами ближче. Ерінги або королівські гливи — походять із Середземномор'я, але досить поширені і в Азії. У них товста ніжка, текстура якої після приготування чимось нагадує м'ясо, тому еринги іноді навіть називають вегетаріанськими стейками. Не в останню чергу королівські гливи популярні через незвичайний смак, який вони набувають у процесі приготування.
Чим корисні ерінги?Ці гриби вважаються дієтичними грибами, що досить легко засвоюються. Вони містять вітаміни групи В, D, комплекси амінокислот та полісахаридів, а також інші важливі макро- та мікроелементи – залізо, фосфор, кальцій, магній, йод, марганець, цинк. Ерінги стимулюють імунну систему, надають антиоксидантну дію і позитивно впливають на нервову систему. Вони також рекомендовані в раціоні зниження ваги, оскільки швидко насичують, проте містять невелику кількість калорій.
Як вибрати найсмачніші ерінги?При покупці грибів перш за все звертайте увагу на їхню поверхню - ніжка і шапка повинні бути цілими, мати однорідний колір, не містити тріщин, плям і вм'ятин. Знавці радять обирати невеликі, молоді гриби, оскільки вони мають більш інтенсивний смак.
Зберігання ерІнгівЦі гриби можуть залишатися свіжими досить довго за правильного способу зберігання. Для цього просто загорніть ерінги в папір і покладіть у холодильник. Так вони можуть зберігатись 7-10 днів.
Способи приготування королівських гливЕрінги використовуються при приготуванні супів, їх можна смажити на грилі, смажити, сушити та маринувати. Найпростіший варіант - це смажені ерінги на вершковому маслі. Великим плюсом цього є не тільки легкість приготування, але й смак, який відмінно розкривається при мінімумі зусиль. Мити ерінги не радять. Їх слід розрізати уздовж навпіл чи пластинами. Зробіть легкі діагональні надрізи для рівномірного прожарювання. Посоліть і присипте свіжомеленим чорним перцем до смаку. Розігрійте вершкове масло на середньому вогні, додайте зубчик часнику і обсмажте ерінги з обох боків по 3-5 хвилин до золотистого кольору. За бажанням можна додати чебрець або інші трави. Смачні смажені ерінги готові! Раніше повідомлялось про три нових сорти червоних апельсинів. |
||
| ||
Найбільш читане
- ЗАПРОШУЄМО ПРОСЛУХАТИ НОВИЙ ЕПІЗОД ПОДКАСТА ДОНЕЦЬКОЇ ТПП "ШВИДШЕ, ЕФЕКТИВНІШЕ, УСПІШНІШЕ: ІНСТРУМЕНТИ ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ БІЗНЕСУ"
- Як вести бізнес попри кризу: п'ять порад для успіху від релокованої підприємиці з Донеччини
- Підприємець із Краматорська успішно скористався шансом, релокувавши бізнес до столиці
- ДОНЕЦЬКА ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА ПАЛАТА ЗАВЕРШИЛА СЕРІЮ ПОДКАСТІВ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ БІЗНЕС-СПІЛЬНОТИ
- ЩО ВАРТО ПОЧИТАТИ ПІДПРИЄМЦЯМ ДЛЯ САМОРОЗВИТКУ
Даючи рекламу одночасно у дві газети - "Технополіс" и "Четвер", Ви заощаджуєте гроші, а реклама працює вдвічі ефективніше! Телефони відділу реклами:
(06264) 3-43-68
(06264) 3-57-44
050-855-05-12
Найкоментованіше
Опитування
Результати: 70
Погода у Краматорську
вологість:
тиск:
вітер: